Hogyan válasszunk parfümöt

Mi a parfüm, a toalettvíz és a kölnivíz??

A termékek parfümként, parfümvízként, toalettvízként, kölnivízként (borotválkozás utáni víz) való megjelölése határozza meg, hogy mekkora az illatos parfümkompozíció tartalom a termékben a vonatkozó szabványok szerint. Egyszerűen azt mondhatjuk, hogy minél nagyobb ez a tartalom, annál erősebb és annál tovább tart az illat. Ez a szabály azonban nem érvényes minden parfümre.

Az összetétel sokféleségének köszönhetően egy fűszeres toalettvíz lehet sokkal intenzívebb, mint az illatos parfümkompozícióból többet tartalmazó citrusos parfümvíz. Az illatintenzitást ezen a részarányon kívül jelentősen befolyásolja maga a termék összetétele is.

Amennyiben azonban azonos termék toalettvíz és parfümvíz változatát hasonlítjuk össze, például a Hugo Boss no. 6-ot és a Hugo Boss No. 6 Intense-t, elmondhatjuk, hogy az ilyen illatú parfümvíz intenzívebb és tartósabb, mint a toalettvíz.

Külön kategóriát alkotnak a tiszta parfümök. Nagyon erős, koncentrált illatokról van szó, amilyenből nem sokat találhatunk a piacon, mivel ezeket leginkább csak specializált gyártók állítják elő. Az illatok nagyon erősek és intenzívek. Legtöbbször egész nap tartanak, de intenzitásuknak köszönhetően nappali használatra nem különösebben alkalmasak. Ráadásul az áruk rendszerint a legmagasabb.

A parfüm tartóssága

A parfüm tartóssága nagyon egyedi, de általában több tényezőtől függ. Általános szabály, hogy egy intenzívebb illat, amely nagyobb mennyiségű illatkompozíciót tartalmaz (parfümök, parfümvizek), tartósabb, mint például a toalettvíz. De ez sem mindig igaz.

A parfümnél 3 illatrészt is megkülönböztetünk - a fejillatot, a szívillatot és az alapillatot, attól függően, hogy mely illatok mikor szabadulnak fel a parfümből.

Fejillat – a magas tónusok az elsők, amelyeket az alkalmazás után megérzünk. A parfüm fejillata alakítja ki az első benyomást, ezért fektetnek rá nagy hangsúlyt. Tartóssága 2 perc és 15 perc között mozog.
Szívillat – miután a parfüm fejillata elszáll, a középső tónusok lépnek színre, amelyek az alkalmazás után általában 2-3 órán át illatoznak.
Alapillat – a parfümből az alacsony tónusok nagyon lassan illannak el, hatásuk akár 8 órán át is tart, de nem ritka a 10 vagy több órán keresztül is ható parfüm.

Például a Korloff No Ordinary Man fűszeres illatú parfümvíz első benyomásra rózsabors, juzu, bergamott, csillagánizs illatú - ezek az ún. fejillat összetevői. A parfüm szívében nemsokára megérezzük az ibolyát, a mirhát és a mogyorót. Néhány óra elteltével kibontakozik az alapillat, ami bőrből, pacsuliból, vetiverből és pézsmából áll.

Törődünk az Ön magánéletével

Ez az online áruház sütiket tárol a megfelelő működés elősegítése érdekében. Szolgáltatásaink használatával Ön hozzájárul ezek használatához.

Összes engedélyezéseRészletes beállítások